headernew
energie uit de natuur - happy lady

Klimatisatie

Verwarming

Zonne-energie

Ventilatie

Electriciteit

Sanitair

Zalig warm water dankzij de kracht van de zon.

Een zonnesysteem biedt u de gelegenheid om te besparen op de kosten van uw warmwaterproductie. Het systeem bestaat uit één of meerdere zonnepanelen, een zonneboiler met ingebouwde pomp en regeling.

button naar downloads

De panelen kunnen zowel in als op het dak geplaatst worden. Mits gebruik van driehoeksteunen kunnen de panelen ook op een plat gemonteerd worden.

Een paneel heeft de grootste opbrengst als deze naar het zuiden gericht is. Ook een opstelling naar het zuid-oosten of het zuid-westen geeft uitstekende resultaten.

Als er voldoende zonnestraling is, wordt er water naar de koperen buizen in het zonnepaneel of de zonnecollector gepompt. Het water stroom doorheen de buizen om door de warmte van de zon verhit te worden. Het verwarmde zonnewater loopt naar de boiler waar de warmtewisseling naar het sanitair warm water gebeurt.

Is de stralingswarmte ontoereikend, dan zal een externe verwarmer het water op de ideale temperatuur brengen. Dit kan een elektrische weerstand, gaswandketel of warmtepomp zijn.

Hoe werkt het ?

Het aantal panelen en de grootte van de boiler dient te worden afgestemd op uw behoefte aan warm water. Hierbij word rekening gehouden met het aantal personen in uw gezin en het soort aftappunten (bad, douche,…).

zonnecollector