headernew
energie uit de natuur - happy lady

Klimatisatie

Verwarming

Zonne-energie

Ventilatie

Electriciteit

Sanitair

zubadan3
zubadan2
zubadan

Zubadan : een economische plus, ook bij minustemperaturen.

Met de innovatieve Zubadan technologie heeft Mitsubishi Electric een nieuwe standaard in warmtepompsystemen ontwikkeld. Geen andere lucht-water warmtepomp werkt zo economisch zelfs op koude winterdagen. Bij uiterst lage temperaturen d.w.z. tot min 15°C, blijft een monovalente configuratie altijd mogelijk. Afhankelijk van de dimensionering wordt het inzetten van een elektrisch hulpweerstand overbodig.

Het gegarandeerd werkingsgebied tot -25°C en een kortere ontdooicyclus zorgen voor een bijzonder hoge bedrijfszekerheid en uitstekende prestaties. In vergelijking met de gewone lucht-water warmtepompen is de duur van de ontdooiing met 50% gereduceerd en is de tijd tussen de ontdooicycli tot 180 minuten verlengd.

De Zubadan koelcyclus met HIC-nakoeler en flash-injection-compressor houdt het debiet van het koelmiddel ook bij lage buitentemperaturen stabiel. Te hoge oververhitting van het persgas wordt vermeden. Deze combinatie garandeert hoge verwarmingscapaciteiten binnen het gehele toepassingsgebied. Een bijkomend voordeel is dat er voor de koudste winterdagen geen overdimensionering van de installatie meer nodig is.
ZubaDan betekent in het japans letterlijk SUPER (Zuba) VERWARMEN (Dan).

Ecologisch en autonoom.

De nieuwe, ecologische en complete Ecodan warmtepompsystemen bestaan uit een warmtepomp buitenunit en een boiler die onmiddellijk klaar is voor aansluiting.

De Ecodan tank vervolledigd de warmtepomp tot een volwaardig verwarmingssysteem met een opslagtank van 200liter, een circulatiepomp, een 3-wegventiel en de platenwarmtewisselaar geïntegreerd in de boiler.

button naar downloads